Srbija

Utorak, 31.12.2019.

16:25

Železnička stanica Užice prva u Srbiji sa dečjom igraonicom

Železnička stanica Užice prva je železnička stanica u Srbiji u kojoj je „Infrastruktura železnice Srbije“ napravila igraonicu za decu.

Izvor: Tanjug

Železnička stanica Užice prva u Srbiji sa dečjom igraonicom
Foto: Depositphotos, fotomircea, 27865205

Na inicijativu potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović, da se u okviru projekata sveobuhvatne modernizacije i rekonstrukcije železnice u Srbiji više pažnje treba da posveti i najmladjim putnicima, "Infrastruktura železnice Srbije" odlučila je da se prva igraonica za decu napravi upravo u železničkoj stanici Užice.

U okviru rekonstrukcije železničke stanice Užice, opremljen je i kutak za najmladje, u kojem su, pored novogodišnje jelke, i klackalica, tobogan, ljuljaška i koš, a pod igraonice je prekriven zaštitnim tepihom, navedeno je u saopštenju. Na ovaj način, najmladji putnici u Užicu dobili su svoj kutak, u kojem će moći da provedu lepe i prijatne trenutke u železničkoj stanici.

U rekonstrukciju železničke stanice Užice uloženo je 35 miliona dinara, a sanirani su fasada i krov, ponovo rade pokretne stepenice, zamenjeni su prozori i vrata i izvršena kompletna rekonstrukcija svih instalacija u ovom objektu, što na ovakav način od izgradnje barske pruge pre skoro pet decenija nije uradjeno. „Infrastruktura železnice Srbije“ nastaviće sa akcijom postavljanja igraonica u železničkim stanicama i u 2020. godini, u skladu sa mogućnostima i gde uslovi to budu omogućavali.

Železnička stanica Užice nalazi se na barskoj pruzi. Reč je o prostranom železničkom objektu, sa velikim brojem putnika, koji nakon rekonstrukcije dobija novi sjaj, što je sve doprinelo da prvi put mališani dobiju svoj kutak upravo u ovoj stanici.

Imajući u vidu da je „Infrastruktura železnice Srbije“ za dve godine rekonstruisala stotinak staničnih zgrada, a da će se ova aktivnost nastaviti i u narednoj godini, sigurno je da Užice neće ostati i jedina stanica sa igraonicom za decu. „Infrastruktura železnice Srbije“, pored rekonstrukcije i modernizacije železničke infrastrukture, i na ovaj način doprinosi novom i lepšem izgledu železnice, poboljšava njen ugled, vraća poverenje u javnosti i putnicima omogućava lepše i prijatnije putovanje. (Kraj) /drm

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Podeli: