Pored Trga republike, Beograd će ovog vikenda dobiti još jedan uređen plato VIDEO

Pešačka zona u centru Beograda biće zaokružena završetkom radova na Topličinom vencu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 30.08.2019.

18:32

Pored Trga republike, Beograd će ovog vikenda dobiti još jedan uređen plato VIDEO

U nedelju i zvanično biće slobodan prolaz za pešake u potezu Topličin venac, od Čubrine ulice, prema hotelu "Palas" i u Park vojvode Vuka.

Ovaj uređeni prostor biće deo pešačkog koridora, koji je zamišljen tako da građani nesmetano mogu da se prošetaju od Palate Albanija, pa do ušća Save u Dunav.

Na ovom mestu u centru grada, u nedelju, biće održan i dečji koncert.

"Prvog septembra sa početkom u 18 časova, u sklopu projekta Uprave grada Beograda "Urbanizacija kroz kulturu", biće upriličeno svečano otvaranje platoa na Topličinom vencu, u praku Vojvode Vuka. Pomenuti plato biće namenjen dečjem izvođaštvu pa će samim tim deca, tačnije mladi virtuozi na violini, otvoriti sezonu uz Minju Subotu kao svojevrsnu ličnost koju vezujemo za umetnost najmlađih", priča gradski urbanista Marko Stojčić.

Prema njegovim rečima, kulturna dešavanja ovog tipa će trajati do oktobra meseca sa tendencijom da postanu tradicionalni deo kulturne ponude grada.

"Cilj ovog projekta je da se što više otvorenih površina prilagodi građanima ispunjavajući prvenstveno njihovu potrebu za "izlaskom" iz zatvorenog ali i drugim stvarima. Kroz urbanistička rešenja i novo viđenje parkova prestonice, svako će biti u mogućnosti da iskoristi pun kapacitet onoga sto oni nude", objašnjava Stojčić.

Osim kulturnih dešavanja, svi prostori koji su u fazi radova biće obogaćeni drugim sadržajima kao i onim najbazičnijim, uživanjem u samoj prirodi. Svetske metropole su odavno prepoznale potencijal eksterijera kao takvog, a Beograd ubrzanim koracima prati ovaj trend unoseći u njega svoje elemente i postavljajući time nove standarde.
Foto: Služba glavnog urbaniste

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: