Srbija

Četvrtak, 07.06.2018.

13:02

Prvi put na listi: Srbija u drugoj polovini, ispred CG i BiH

Srbija je po danas objavljenom Globalnom izveštaju o indeksu nelegalne trgovine, na 57. mestu među 84 zemlje, saopštila je Američka privredna komora u Srbiji.

Izvor: Beta

Prvi put na listi: Srbija u drugoj polovini, ispred CG i BiH
Foto: Thinkstock

Izveštaj o rangiranju 84 zemlje po indeksu nelegalne trgovine, objavio je u Briselu "The Economist Intelligence Unit" (EIU), svetski lider u globalnim biznis istraživanjima koji posluje unutar grupacije "Ekonomist".

Zemlje, među kojima su prvi put i one iz balkanskog regiona, izabrane su tako da daju što reprezentativniji pregled situacije na svetskom nivou, imajući u vidu različitosti geografskih područja, broja stanovnika i nivoa razvoja. Tako je Crna Gora na 63, a BiH na 74. mestu spiska.

Posmatrane su četiri kategorije: angažovanje vlade, carinsko okruženje, trgovina i transparentnost, i ponuda i potražnja, a svaka kategorija obuhvata između dva i pet indikatora.

Rezultati izveštaja biće detaljno predstavljeni 20. juna u Beogradu, na konferenciji Američke privredne komore u Srbiji "Nelegalna trgovina i siva ekonomija - međunarodna i lokalna perspektiva".

Na konferenciji će se razgovarati o ključnim izazovima i narednim koracima u suzbijanju nelegalne trgovine i sive ekonomije u Srbiji i na Balkanu, u cilju stvaranja povoljnije poslovne klime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: