Srbija

Četvrtak, 13.10.2016.

13:46

Kasni Ljig-Preljina, a kredit produžavamo

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da se izmenama Sporazuma o zajmu Azarbejdžana Srbiji za auto-put produžava rok važenja kredita za dve godine.

Izvor: Beta

Kasni Ljig-Preljina, a kredit produžavamo
Foto: Tanjug

"Predlažemo da se rok produži za dve godine i da se u tom roku ostvari realizacija projekta", rekao je Vujović u Skupštini obrazlažući poslanicima predložene izmene Sporazuma o zajmu Azerbejdžana Srbiji za izgradnju deonice Ljig-Preljina na Koridoru 11.

Kako je dodao, rok realizacije projekta se pomera do 4. maja 2018. godine, "kako ne bi opet došli u situaciju docnje".

"U momentu kada je podnet predlog ovog produženja bilo je povučeno 79,5 odsto sredstava od ukupno 308 miliona evra", rekao je Vujović.

Deonica autoputa Ljig-Preljina na Koridoru 11 dužine 40,4 kilometra trebalo je da bude završena do 25. avgusta, ali je zbog propusta u radu rok produžen do 31. oktobra.

Glavni izvođač radova je azerbejdžanska firma Azvirt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

7 h

Podeli: