Troškovi uz Koridor 10 i 11, dogodine još veći

Završetak izgradnje Koridora 10 i deonice na Koridoru 11 doneće bolje puteve vozačima u Srbiji, ali i nove troškove.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 21.08.2016.

14:08

Troškovi uz Koridor 10 i 11, dogodine još veći
Foto: Thinkstock

Naplatna rampa kod Preševa, na južnom kraku Koridora 10, već je izgrađena, a čim "Putevi Srbije" dobiju saglasnost za zapošljavanje radnika, biće puštena u rad, pišu Večernje novosti.

Prve rampe trebalo bi do kraja godine da budu postavljene i na potezu od Ljiga do Preljine, na Koridoru 11, gde će za 40 kilometara vožnje šoferi plaćati oko 150 dinara.

Kako za "Novosti" kažu u "Putevima", na stanici u Preševu će naplaćivati putarinu na deonici od tog mesta do petlje Levosoje, u dužini od 22 kilometra. S ozbirom na to da je cena korišćenja auto-puta u Srbiji po kilometru 0,03 evra, računica pokazuje da će vozači za prolazak ovom trasom plaćati oko 80 dinara.

Putovanje od prestonice do makedonske granice koštaće ih ukupno oko 1.000 dinara. Kada krenu iz Beograda, za novčanik će morati da se uhvate u Nišu, gde će im biti potrebno 730 dinara, zatim u Leskovcu gde putarina košta dodatnih 190, i na kraju u Preševu, gde će, cena putarine biti oko 80 dinara.

“Završena je izgradnja kompletne naplatne stanice Preševo. Čekamo da Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje korisnika javnih sredstava, odobri zapošljavanje novih radnika kako bi se naplatna stanica pustila u rad”, objašnjavaju u "Putevima Srbije".

“U završnoj fazi su i građevinski radovi na naplatnim stanicama Takovo i Preljina. Čekamo, takođe, saglasnost Komisije, a tu će se naplaćivati putarina na deonici od 40 kilometara”, dodaju oni.

To, međutim, nije kraj izdacima za vozače. Od sledeće godine, kada je predviđeno da se okončaju i radovi na svim deonicama južnog kraka Koridora 10, putarina će se naplaćivati na još oko 70 kilometara. To bi, po sadašnjem cenovniku, trebalo da bude dodatnih 260 dinara.

Ove tarife, međutim, još nisu zvanično određene i mogle bi biti i više. Jer, "Putevi Srbije" već godinama nisu zadovoljni sumom koju naplaćuju od šofera, pa od Vlade Srbije uporno traže poskupljenje od 10 odsto. Ukoliko im "molitve" budu uslišene, i sve ove cifre će se uvećati za toliko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: