Od Lađevaca ćemo praviti novi "Konstantin"

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da aerodrom Lađevci ima veliki potencijal, te da očekuje da će u prvoj polovini 2016. sa njega početi redovni letovi

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

16:58

Default images
Foto: Tanjug

Mihajlović je u izjavi novinarima, nakon iznenadne posete Kraljevu gde je proverila funkcionisanje objedinjene procedure za izdavanje građevinske, lokacijske i upotrebne dozvole, rekla da je formirana radna grupa i da se sada rešavaju imovinski odnosi vezano za Lađevce.

"Želimo da obezbedimo da aerodrom bude civilni sa redovnim letovima, a koliko će često ti letovi ići i u kom pravcu, u ovom trenutku ne mogu da kažem", rekla je Mihajlović.

Ona je navela da se sada završavaju imovinski poslovi i neophodan administrativno-birokratski deo. Prema njenim rečima, potencijali koje ima aerodrom u Kraljevu su veliki za prevoz putnika, ali i za privredu.

Redovni letovi iz Kraljeva bi doprineli celom regionu, navela je ministarka.

"Srbija ima centralni aerodrom u Beogradu koji je važan i tranzitni, a sada je posebno bitan za direktne letove za SAD. Međutim, mi moramo da imamo i nekoliko manjih aerodroma ako želimo da razvijamo turizam. Mnogo je lepše otići iz grada u grad preko manjeg aerodroma", rekla je Mihajlović.

Ona je navela primer niškog aerodroma, koji već živi i gde se obavljaju komercijalni letovi i to bez dodatnih subvencija grada.

"To ćemo uraditi i sa Lađevcima - probaćemo da napravimo da funkcioniše profitabilno i bez subvencija grada Kraljeva", navela je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: