Kasne reforme dogovorene sa MMF

Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Veća za sprovodjenje mira (PIC) izrazili su zabrinutost zbog kašnjenja reform dogovorenih sa MMF.

Region

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2010.

09:00

Default images

"Važno je da se vlasti FBiH dogovore o efikasnim merama kojima će se ispraviti ovi propusti i time omogućiti da misija MMF-a nastavi razgovore o novom Pismu namere", navode ambasadori PIC-a.

Oni su pozvali Vladu i Parlament FBiH da pojačaju svoje aktivnosti na reformi javne potrošnje u FBiH.

Zatražili su nastavak sprovođenja strukturalnih reformi dogovorenih u skladu sa stend baj aranžmanom s MMF-om ka smanjenju javne potrošnje da bi se očuvala održivost javnih finansija u FBiH i da bi se zaštitile Zatražili su nastavak sprovodjenja strukturalnih reformi dogovorenih najugroženije kategorije stanovništva.

Ambasadori su takodje sa zabrinutošću konstatovali nedostatak napretka u kantonima u Federaciji BiH u racionalizaciji javne potrošnje, "što i dalje predstavlja prepreku fiskalnoj reformi u FBiH".

PIC je apelovao na vlasti u FBiH da i dalje ostanu opredeljeni za reformske procese. Izrazili su nadu u "snažno i dalekovidno vodjstvo i uključivanje svih političkih stranaka, kao i razumevanje i solidarnost javnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: