VIP počeo sa radom i u Makedoniji

Mobilni operater VIP, član Mobilkom Austrija grupe, počeo je rad i u Makedoniji.

Region

Izvor: B92, Beta

Sreda, 19.09.2007.

12:49

Default images

Korisnici VIP-a u Makedoniji će koristiti prefikse 077 i 078, rečeno je na konferenciji kojom je najavljen početak rada novog operatera, a kojoj su prisustvovali izvršni direktor Telekom Austrija grupe Boris Nemšić, glavni izvršni direktor VIP operatera Mladen Pejković i marketing direktor VIP-a Mario Cvitković.

„ Veoma sam ponosan što smo ispunili obećanja data građanima prilikom dolaska u Makedoniji. Ulažemo u ovu zemlju: 10 miliona evra za licencu i dodatnih 50 miliona evra u mrežu i usluge, Korisnički servis, u prodajno- distributivnu mrežu... Takođe, smo već zaposlili preko 120 stručnjaka iz Makedonije i indirektno kreirali nova radna mesta kod naših dobavljača", istakao je Boris Nemšić, predsednik Upravnog odbora Telekom Austrija i predsednik Uprave Mobilkom Austrija.

Mobilkom Austrija je dobio licencu za trećeg mobilnog operatera u Makedoniji 26. marta ove godine kada je ta kompanija pobedila na tenderu i dobila licencu na deset godina.

Novi operater treba da obezbedi pokrivenost tržišta od oko 90 odsto u naredne četiri godine.

Pored makedonskog VIP-a, članovi Mobilkom Austrija grupacije su i kompanije u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Lihenštajnu, Bugarskoj i, odnedavno, u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: