Odluka je pala: Nekada moćno brodogradilište odlazi u istoriju

Skupština poverilaca Uljanika d.d. u stečaju iz Pule većinom glasova je prihvatila predlog stečajne upravnice o obustavi poslovanja.

Region

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2020.

11:30

Odluka je pala: Nekada moćno brodogradilište odlazi u istoriju
Foto: Depositphotos, nomadsoul1

Stečajna upravnica Marija Ružić izvestila je Skupštinu kako nema osnove za izradu stečajnog plana.

Imovina Uljanika d.d. bit će prodata, osim one koja bi mogla da posluži za eventualno novo pokretanje proizvodnje.

Odluke su donesene većinom s više od 90 odsto glasova. Stečajna upravnica spomenula je mogućnost nastavka brodogradnje kroz novu firmu na koju bi se prenela koncesija na pomorskom dobru, ali se o tome danas nije raspravljalo, prenosi HRT.

Podsetimo, na trgovačkom sudu u Pazinu odlučivalo se o sudbini Uljanika. Poverioci, od kojih je najveći država, trebali su da odluče da li prihvataju plan stečajne upravnice Marije Ružić o likvidaciji Uljanika i nastavku proizvodnje preko nove kompanije "Uljanik brodogradnja 1856".

Neslužbeno se već jutros spominjalo da na dnevnom redu ipak neće biti odluka o nastavku proizvodnje, nego samo o likvidaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: