Između BG i PA 120 km/h vozom

Izgradnjom novog koloseka pruge Beograd-Pančevo građani Srbije će dobiti novu dvokolosečnu, elektrificiranu prugu kojom će vozovi moći da saobraćaju od 120 km/h

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 21.12.2014.

21:05

Default images

To je u Vestima TV B92 rekao direktor Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević.

"To znači da će biti mnogo veća propusna moć na pravcu između Beograda i Pančeva", rekao je Stanisavljević.

On je dodao da je modernizacija pančevačke pruge uklopljena u realizaciju čitave modernizacije beogradskog železničkog čvora i da će uz povećanje propusne moći biti otvorena mogućnost da mnogo veći broj vozova saobraća između Beograda i Pančeva, što će doprineti uspešnijoj realizaciji saobraćaja u većem delu Srbije.

Stanisavljević je istakao da su Železnice Srbije u potpunosti spremne i sposobne da u saradnji sa Ruskim železnicama realizuju prvi projekat modernizacije iz ruskog kredita.

"Sutra u podne će u prisustvu predsednika Ruskih železnica Vladimira Jakunjina i potpredsednika srpske Vlade Zorane Mihajlović početi polaganje novog koloseka na pruzi Beograd-Pančevo, deonica Pančevački most-Pančevo Glavna", naglasio je portparol Železnica Srbije i dodao je da se na toj lokaciji već nalaze savremene ruske železničke mašine za rad na železničkoj infrastrukturi i da je sve spremno da sutra i zvanično počne polaganje novog koloseka.

Reč o prvom projektu čija je vrednost 91 milion dolara, od kojih je 15 odsto obezbedila Vlada Srbije, napomenuo je Stanisavljević.

"Ekonomska kriza u Rusiji neće ugroziti radove u Srbiji"

Predsednik Ruskih železnica Vladimir Jakunjin sutra dolazi u Srbiju, a za B92 kaže da ekonomska kriza u Rusiji neće ugroziti radove u Srbiji.

Jakunjin dolazi u Beograd da zajedno sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović prekontroliše kako teku radovi na izgradnji novog koloseka pruge Beograd - Pančevo.

Ovo je prvi od ukupno šest projekata rekonstrukcije i modernizacije železničke infrastrukture Srbije iz ruskog kredita od 800 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: