Srbija će procvetati od Južnog toka

Izgradnja gasovoda Južni tok imaće ključni značaj, kako za energetsku bezbednost, tako i za ekonomsku stabilnost država kroz koje će prolaziti.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2014.

11:45

Default images

"Jedna od najvećih investicija u Srbiji u proteklih nekoliko decenija vredna gotovo dve milijarde evra doneće direktne i indirektne benefite srpskoj ekonomiji, podstaći dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta", izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.

Sertić je otvarajući energetski forum "Uloga Srbije na energetskom tržistu Balkana" naglasio da će koristi za srpsku i privredu u regionu biti vidljivi već sa prvim radovima, na kojima će direktno biti angažovano nekoliko hiljada ljudi, a posredno znatno više radnika, građevinskih kompanija proizvođača opreme, projektnih organizacija i instituta kao i preduzeća iz uslužnih delatnosti.

Sertić je napomenuo da će na održavanju cevovoda tokom eksploatacije biti angažovani brojni eksperti, a nakon završetka radova ostaće nam saobraćajna i elekroenergetska infrastruktura i drugi prateći objekti.

"Realizacija projekta Južni tok na duži rok omogućiće stabilan i održiv razvoj domaće privrede i privrede regiona, a posebno proizvodne industrije koja koristi gas kao energent ili sirovinu u proizvodnji", naveo je Sertić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: