Priština: Privatizacija i u Srbiji

Kosovska agencija za privatizaciju najavila da će i imovina kosovskih društvenih firmi koja se nalazi u centralnoj Srbiji biti na listi za privatizaciju.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 23.07.2012.

14:26

Default images

Kosovska agencija za privatizaciju, ovo je saopštila reagujući na izjavu Olivera Ivanovića, državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju da Srbija treba da spreči privatizaciju na severu Kosova.

U ovoj kosovskoj instituciji su sopštili je da nije prvi put da se privatizacija sprovodi u severnom delu Kosova i kako prenosi kosovska televizija, dodali da će i "imovina kosovskih društvenih firmi u Srbiji uskoro biti na listi za privatizaciju".

Kako za B92 kaže Oliver Ivanović ova izjava je čisto političke prirode i nema nikakvog utemeljenja u realnoj situaciji.

"Postoje firme sa Kosova kao što su Orvin iz Orahovca ili Feronikl iz Glogovca koje imaju imovinu i u užoj Srbiji. E sada oni ovom izjavom najavljuju da će privatizovati i delove tih preduzeća koji se nalaze u užoj Srbiji. Međutim, i sprovođenje privatizacije na Kosovu je bilo potpuno nelegalno a neko sprovođenje privatizacije u centralnoj Srbiji je besmisleno i nemoguće", kaže Ivanović.

On je naglasio da očekuje da naredna vlada zauzme jasan stav povodom privatizacije na Kosovu i nabrojao mere koje ona treba da preduzme.

"Tu pre svega mislim da Vlada javnim oglašavanjem obavesti javnost o nelegalnosti privatizacije na Kosovu a zatim i da u taj proces uključi i međnarodne sudske institucije", zaključuje Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: