Putin: Javna preduzeća iznose novac

Premijer Rusije Vladimir Putin kritikovao je javna preduzeća zbog korupcije, a visoke funkcionere što koriste of-šor firme za iznošenje novca iz zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2011.

19:17

Default images

"Od 352 rukovodioca kompanija u elektroprivredi, 162, znači svaki drugi, ima veze sa 385 trgovinskih organizacija - of-šor firmi", rekao je Putin, prenosi ruska televizija.

"Ako želimo da stvorimo klimu za normalne investicije, ne možemo tolerisati of-šor šeme u infrastrukturi", upozorio je premijer. Iz Rusije su ove godine iznete 74 milijarde dolara, odnosno dvostruko više u odnosu na 2010. godinu.

"Treba da okončamo nasleđe divlje privatizacije" 1990-ih godina, kada su neki biznismeni svoj novac odneli u inostranstvo, dodao je Putin.

Premijer je pozvao da se pokrene provera u velikim javnim preduzećima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: