Skoplje i Ohrid kao Amsterdam? Zaev najavio legalizaciju marihuane

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najavio je dekriminalizaciju i legalizaciju marihuane u turističkim mestima.

Izvor: B92

Subota, 21.11.2020.

14:08

Skoplje i Ohrid kao Amsterdam? Zaev najavio legalizaciju marihuane
Foto: Epa/MALTON DIBRA

On je to najavio kao deo novog paketa ekonomskih mera za podsticaj privrede, prenosi RTS.

U intervjuu za Dojče vele na makedonskom Zaev je rekao da dekriminalizacija i legalizacija marihuane "može mnogo pomoći turizmu i ugostiteljstvu" i da je plan da to bude kontrolisano kao u Amsterdamu, prenosi makedonski portal Sitel.

"Ideja je da se da mogućnost u turističkim mestima, uključujući Skoplje, da se u postojećim i novim kafićima konzumira marihuana, da bude određenih standarda ventilacije i dokaza porekla marihuane", rekao je Zaev.

"Verujem da maloj zemlji to može doneti ozbiljan razvoj ugostiteljstva i turizma, imajući u vidu naša prekrasna turistička mesta: Strugu, Ohrid, Resen, Dojran, Skoplje, Berovo, Mavrovo i sva druga", dodao je Zaev.

Prema njegovim rečima, taj plan je na javnoj debati i, ako se pokaže da je opšte javno mišljenje pozitivno, prelazi se na pripremu zakona o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: