Nedelja, 16.02.2020.

11:42

Policija istražuje zloupotrebe i krađu u Adrija ervejzu

Slovenačka policija otvorila je istragu zbog sumnje na zloupotrebu položaja i prevaru u bivšem nacionalnom avio-prevozniku.

Izvor: B92

Policija istražuje zloupotrebe i krađu u Adrija ervejzu
Foto: Epa/ANTONIO BAT

Da podsetimo, kompanija Adrija ervejz proglasila je bankrot 30. septembra prošle godine, nakon što je njom tri godine upravljao nemački fond 4K invest.

U ovom slučaju, državne službe ispituju navode o zloupotrebama u poslovanju i nestanku oko 5.000 dolara iz kompanijskog sefa neposredno nakon kraha firme.

Trentno su u toku predistražne radnje, piše portal Exyuaviation.

Janez Pustatičnik, stečajni upravnik kompanije, rekao je za slovenački list "Delo" da će revizori pročešljati poslovanje kompanije u toku tog meseca, kao i da sada nema konkretnih saznanja o zloupotrebama.

Kompanije povezane sa 4K Investom, uključujući i bivšeg vlasnika Adrija ervejza AA International Aviation Holding, ušle su u proces likvidacije nakon kolapsa nacionalnog avio-prevoznika prošle godine. Zatvaranje tih kompanija otežava državnim organima istragu i pristup neophodnoj dokumentaciji.

Veruje se da je fond izvlačio novac iz Adrija ervejza i potpisao određen broj veoma štetnih konsultantskih ugovora u ime slovenačke avio-kompanije sa drugim kompanijama u svom vlasništvu.

Nakon kraha Adrije, 4K Invest je iščezao iz poslovnih registara u jednom broju zemalja. Sajt fonda je nedostupan a kompanijski brojevi telefona pogašeni.

Fond je imao kompanije registrovane u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Luksemburgu i na Malti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: