Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu napravili najbolji električni bicikl na svetu

Tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu H-Bridges dobio je nagradu za najbolji električni bicikl na svetu.

Izvor: B92

Subota, 03.08.2019.

15:45

Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu napravili najbolji električni bicikl na svetu
FOTO: EPA,CLEMENS BILAN

Nagradu su osvojili na međunarodnom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja "International Future Energy Challenge" (IFEC).

Članovi tima su studenti sa odseka za Energetiku, Signale i sisteme, Elektroniku, Telekomunikacije i Informacione tehnologije: Filip Cvejić, Ružica Cvetanović, Lazar Nikolovski, Miodrag Joksimović, Emir Kačapor, Luka Knežević, Jovanka Cakić, Miloš Jankov, Nevena Paramentić, Nikola Branković, Nevema Bugarčić, Miloš Milešević, Kristina Radović i Silvester Forgo. Njihovi mentori su prof. dr Slobodan Vukosavić i asistent Aleksandar Milić.

Organizatori takmičenja su pred učesnike stavili izazov konstruisanja elektropogona za bicikl i dodatno ih motivisali da usavrše svoje izume novčanim nagradama u vrednosti od 10.000 USD, 5.000 USD, 3.000 USD i 1.000 USD.

Članovi tima su prototip električnog bicikla izradili u laboratoriji za digitalno upravljanje i električna vozila na svom fakultetu i već tokom polufinala zadovoljili sve zahteve organizatora.

Finale je održano od 29. do 31. jula u Medisonu (SAD), a na njemu je učestvovalo 10 timova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: