Brnabićeva: Startapovi kod nas sve radili sami

Dva ključna prioriteta Vlade su digitalizacija i obrazovanje, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić na godišnjem simpozijumu "World Minds" u Cirihu.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

17:22

Brnabićeva: Startapovi kod nas sve radili sami
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je najavila održavanje tog simpozijuma i u Beogradu.

"Digitalizacija u smislu podrške startap i IT kompanijama, kompanijama koje se bave inovacijama, Mi imamo jako raznoliku startap zajednicu u Srbiji i na to sam jako ponosna. Oni su sve uradili sami, vlada ih nažalost nije podržavala i sada to menjamo. Drugi prioritet je obrazovanje i zato želimo da 'World minds' dođe u Srbiju", rekla je Brnabićeva.

Ona je podsetila da je prošle godine, kada je bila ministarka javne uprave, sa tadašnjim premijerom Aleksandrom Vučićem bila na simpozijumu i da je i tada digitalizacija bila prioritet.

"Zajedno sa 'Digitalnom Švajcarskom' osnovali smo inicijativu 'Digitalna Srbija', predstavnici te inicijative su sada ovde i mislim da je to znak da je sve više veza između Srbije i Švajcarske", navela je Brnabićeva.

Ona je sa osnivačem "World Minds" Rolfom Dobelijem saopštila da će u Srbiji, prvoj i jedinoj državi na svetu pored Švajcarske, biti održan simpozijum "World Minds" koji okuplja najveće mislioce sveta.

Kako je najavljeno, prvi od tri dogovorena skupa biće održan u maju 2019. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Simopozijum "World Minds" osmišljen je tako da govornici prezentuju najzanimljivija i najnovija otkrića u inovacijama, nauci i drugim oblastima društvenog delovanja, a ova manifestacija održava se u decembru, kako bi bila predstavljena najbolja rešenja te godine iz celog sveta o kojima se na skupu razgovara.

"World Minds" je neprofitna organizacije koja povezuje lidere u oblasti inovacija, nauke, umetnosti i ekonomije iz čitavog sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: