Karić: Gradimo objekat koji će promeniti lice BG

Kompanija "BK Tesla" potpisala je Memorandum o saradnji sa kineskom državnom kompanijom MČ, saopštila je ta kompanija.

Izvor: B92

Subota, 13.05.2017.

16:05

Karić: Gradimo objekat koji će promeniti lice BG
Foto: Tanjug, arhiva

Gradiće se objekat koji će promeniti lice Beograda, navodi se u saopštenju, uz preciziranje da je reč o početku gradnje tri miliona kvadratnih metara u Srbiji, najpre dva miliona u Beogradu, a onda i milion kvadrata u 25 okruga Srbije.

Sporazum su potpisali generalni direktor kompanije "BK Tesla" Ljubica Vukotić i zamenik direktora MC C za inostranu saradnju Čen Kuan.

Čen je istakao da je današnji dan veoma značajan ne samo za Srbiju i kompaniju "BK Tesla", već i za buduću saradnju između dve zemlje.

"Ovo je prvi put da sarađujemo s nekom firmom iz Srbije i ima istorijski značaj za našu kompaniju, ali sam uveren da je pođednako značajno i za 'BK Teslu'. Nadam se da će današnje potpisivanje Memoranduma postaviti temelje za dalju saradnju. Naša kompanija će ostati u Srbiji i nastavićemo da ulažemo u mnoge projekte", poručio je Čen.

Dragomir J. Karić, predsednik UO "BK Group” naglasio je da je današnje potpisivanje Memoranduma značajno ne samo za kompaniju "BK Tesla", već i za građane cele Srbije. Karić je naglasio da izgradnjom Tesla grada Srbija dobija mnoga radna mesta za mlade ljude i da će se time povećati BDP Srbije i brzo unaprediti i povećati proizvodnja građevinskog materijala.

Takođe je rekao da su kineski investitori veoma značajni za Srbiju, jer dolaze bez ikakvih uslovljavanja i teritorijalnih pretenzija.

"Izvanredne odnose s Kinom imamo zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je u Srbiji organizovao Samit 16 država na čelu s Kinom. Poseta kineskog predsednika je takođe dala zamah I ujedno potvrdila da su odnosi dve zemlje izvanredni. Dokaz te saradnje je i rešavanje gorućeg problema, a to je železara u Smederevu. Treba da se oslonimo na države koje s nama imaju bratske i ekonomske odnose", zaključio je Karić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: