Britanci stigli u Neobus, posao za 1.000

Predstavnici Vlade i britanske kompanije "Delphi automotive" potpisali su ugovor o podsticajnim sredstvima za nov proizvodni pogon u Novom Sadu.

Izvor: B92

Petak, 19.02.2016.

11:51

Britanci stigli u Neobus, posao za 1.000
(Foto: Thinkstock.com)

Ugovor bi trebalo da pokrene proizvodnju auto-instalacija i do kraja naredne godine zaposli 1.000 radnika.

Ugovor su potpisali ministar privrede Željko Sertić i generalni direktor Delphi električni/elektronski sistemi za Evropu, srednji Istok i Afriku Vinsent Fagard.

Taj pogon, koji će proizvoditi delove za vodeće auto-proizvođače i, kako je poručeno iz kompanije, blisko će sarađivati sa Delphi pogonima u regionu, kako bi se obezbedila efikasnost i fleksibilnost za kupce.

"Delphi automative PLC" je globalni autodobavljač tehnologija za putnička i komercijalna vozila čije je sedište u Gilingemu u Velikoj Britaniji, a tehničke centre, proizvodne pogone i servise za podršku kupcima ima u 44 zemlje sveta.

Kako je poručeno iz te kompanije, medju njenim korisnicima je 25 najvećih svetskih kompanija iz oblasti autoindustrije, a svojim proizvodima Delphi snadbeva 19 od 20 najboljih proizvođača vozila u Evropi.

Pogon će biti izgrađen u objektu nekadašnje fabrike "Neobus" u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: