Automobili

Četvrtak, 18.11.2010.

10:06

Porsche Cayman R

Ovogodišnje izdanje autosalona u Los Anđelesu Porsche će iskoristiti da bi predstavio najžešću verziju Caymana. Iako se nagađalo da će se automobil zvati Club Sport, Nemci su se vodili filozofijom izrade i jednostavno ga nazvali samo – R.

Izvor: B92

Default images

Cayman R lakši je i snažniji od standardnog Caymana. Porscheovi inženjeri uklonili su klima uređaj i audio sistem, pa su montirali lakše, 19-colne, aluminijumske felne i ugradili školjkasta sportska sedišta izrađena od ugljeničnih vlakana.
Rezultat je 55 kilograma niža ukupna masa, a zahvaljujući blagom unapređenju 3,4-litarskog šestocilindričnog boksera, snaga je porasla za 10 KS na 325 KS.

Sprint do stotke traje pet sekundi s ručnim šestostepenim menjačem, odnosno 4,7 sekundi s automatskim. Maksimalna brzina iznosi 280 km/h.
Ipak, brojke na papiru verovatno govore tek deo priče jer Cayman R ima sportski stav, niži je 20 mm, i dobio je seriju aerodinamičkih elemenata koji bi trebalo da ga lepe za podlogu.
Početak prodaje najavljen je za februar 2011. godine, a u Nemačkoj će Porscheov kupe koštati 69.830 evra s porezom.



Izvor - tportal

Porsche 911 GT2 RS ili Carrera GT?

Porsche izgubio 454 miliona evra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: