Automobili

Četvrtak, 14.10.2010.

08:48

Porsche izgubio 454 miliona evra

Nemački proizvođač luksuznih automobila Porsche zabeležio je neto gubitak od 454 miliona evra u fiskalnoj godini koja je okončana 31. jula.

Izvor: B92

Default images

Finansijski gubitak ostvaren je zbog neuspešnog pokušaja da preuzme firmu Volkswagen i procenjuje se da će 2011. godine Porsche ostvariti još manji profit, navodi se u saopštenju.

Gubitak je manji od očekivanog i značajno bolji od stanja u 2008/2009. godini, kada je Porsche pretrpeo rekordni manjak od 3,5 milijardi evra.

U saopštenju se navodi da je najnoviji poslovni rezultat posledica negativnog efekta usled neuspešnog pokušaja iz decembra 2009. godine da se preuzme kontrola nad najvećim evropskim proizvođačem automobila Volkswagenom.

Proizvođač legendarnog sportskog modela “911″ tada je preuzeo veliki deo Volkswagenovog duga u nameri da otkupi kompaniju, ali je plan propao zbog globalne finansijske krize. Na kraju se situacija preokrenula, pa je Volkswagen pokrenuo proces kupovine Porschea u nekoliko faza i restrukturisanja čitave kompanije.

Porsche Panamera Stingray:3 verzije

Pročitajte više o modelu Porsche Panamera hybrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: