Stručni tim Opela u Zastavi

Stručni tim nemačkog Opela u posetio je fabriku Zastava automobili kako bi nastavio sagledavanje tehničkih mogućnosti za instaliranje proizvodne opreme neophodne za sklapanje modela Astra u okviru tehničke primene sporazuma o proizvodnji.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2008.

16:00

Default images

Tim inženjera kompanije Opel doputovao je u kragujevačku Zastavu, kako bi nastavili sagledavanje tehničkih mogućnosti za instaliranje proizvodne opreme, neophodne za sklapanje Opel Astre, ali i da ocene kvalitet već postavljene opreme, saznaje B92. Ugovorom između General motorsa i Zastave predviđeno je da krajem 2008. godine u Kragujevcu počne montaža Opel Astre.

Informaciju je potvrdio i direktor preduzeća Zastava AGM Zoran Stošić.

Stošić je rekao da je reč o tekućim poslovima i da tehnički tim Opela u Zastavu dolazi po ranije utvrđenim planovima dinamike rada za početak sklapanja Opel Astre.

Stošić je za B92 potvrdio da se pripreme za sklapanje Opel astre odvijaju po planu i da bi realizacija tog posla zvanično trebalo da počne krajem 2008. godine.

Sa Opelovim inženjerima u Kragujevac došli su i potencijalni isporučioci opreme za proizvodnju Opel Astre.

Preduzeće Zastava AGeM formirano je da bi se realizovao ugovor Grupe Zastava vozila i General motorsa, potpisan 19. jula 2007. godine, kojim je precizirano sklapanje modela Opel Astra Classic u pogonima kragujevačke fabrike u trećem kvartalu 2008. godine.

U prvom kvartalu planirano je montiranje 1.500 vozila, a u idućoj godini pet hiljada tih automobila. Zastava ima i komercijalni ugovor sa Opelom tako da je u prošloj godini bez carine uvezla 3.300 Opel Astri, čija je cena oko 10.800 evra. U ovoj godini Zastava je u obavezi da uveze pet hiljada automobila.

Nemački automobilski koncern Volkswagen razmatra postavljanje sopstvene montažne linije u Zastavi, radi čega je jedna delegacija tog nemačkog koncerna uoči Uskrsa posetila montažne objekte fabrike u Kragujevcu

Interesovanje za Zastavu pokazali su i General Motors, Fiat, Ford, indijski proizvođač automobila Tata i njegov kineski konkurent FAW čiji su predstavnici nedavno takođe posetili Zastavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: