Automobili

Četvrtak, 29.02.2024.

18:56

Zavirite u novi Renault 4: Prve slike kokpita električne "četvorke" FOTO

Dominiraju digitalna instrument tabla i ekran multimedijalnog sistema.

Izvor:

Zavirite u novi Renault 4: Prve slike kokpita električne
Foto: Renault (patentni crtež)

Posle "petice", francuska kompanija će za električno doba vratiti u život još jednu legendu – Renault 4. Ovaj auto će doći na tržište kao električni krosover i imaće sličnu tehnologiju kao Renault 5 jer dele istu mehaničku platformu, što znači da bi snaga trebalo da iznosi od 95 do 150 KS u zavisnosti od verzije i da će automobil imati osnovni pogon na prednje točkove.

Renault takođe najavljuje verziju sa 4×4 pogonom. Baterije će takođe biti od 40 i 52 kWh, verovatno sa oko 400 kilometara autonomije za varijantu sa baterijom većeg kapaciteta.

Ranije su se pojavile patentne fotografije nove "četvorke" koje prikazuju spoljašnjost vozila, a sada su društvenim mrežama počele da kruže prve fotografije unutrašnjosti, koja je takođe slična "petici".

Dva ekrana dominiraju, digitalna instrument tabla i multimedijalni sistem. Komande automatskog menjača se nalaze iza volana, a funkcijska dugmad su raspoređena ispod ventilacionih otvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

19 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

14 h

Podeli: