Predstavljen novi Range Rover Sport FOTO

U ponudi za svakog po nešto – V8, hibrid, plug-in hibird i verzija na struju.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.05.2022.

15:29

Predstavljen novi Range Rover Sport FOTO
Foto: Land Rover promo

Novi Range Rover Sport se nadovezuje na dizajnerski pravac koji smo videli prošle godine na novom Range Roveru, uz sportskiji izgled spoljašnjosti i zaobljenije linije. Vizuelne razlike između dva model su uočljive već na prvi pogled, a najprimetnije su pozadi gde Sport verzija ima konvencionalniji oblik stop svetala.

Dužina Range Rovera Sport je 4.946 mm, širina 2.209 mm (sa retrovizorima), a visina 1.820 mm, dok je razmak između osovina 2.997 mm. Kupcima će na raspolaganju biti prilično veliki prtljažnik od 647 litara.
Foto: Land Rover promo
Unutrašnjost je jednostavna, minimalistička i konzervativnog izgleda, sa velikim ekranom multimedijalnog sistema koji dominira centralnom konzolom, ali i sa fizičkim komandama klima-uređaja i ventilacije, što je za svaku pohvalu.

Uz pomenuti ekran u obliku tableta tu je i digitalizovana instrument tabla.
Foto: Land Rover promo
Kada je reč o pogonskim sistemima, kupcima su pre svega na raspolaganju klasični benzinski trolitarski motori sa 6 cilindara, u opcijama sa 360 i 400 konjskih snaga.

Tu su i dva plug-in hibrida, koja u sebi kombinuju elektromotor i takođe 6-cilindarski 3.0 litarski benzinac. Slabiji raspolaže sa ukupno 440, a jači sa 510 KS. Autonomija u vožnji na struju iznosi 113 km prema WLTP mernom ciklusu.
Foto: Land Rover promo
U ponudi su i "laki" hibridi (bez opcije dopune baterije putem kabla). U osnovi hibridnog sistema je 3.0-litarski 6-cilindraš, a na raspolaganju su varijante sa 250, 300 i 350 "konja".

U vrhu ponude je 4.4 litarski V8, koji proizvodi preko 530 KS. Sve verzije novog Range Rovera Sport koriste isključivo ZF 8-stepeni automatski menjač, dok je pogon na sva 4 točka standard.

Proizvođač je za 2024. godinu najavio i potpuno električnu varijantu.
Foto: Land Rover promo
Foto: Land Rover promo
Foto: Land Rover promo
Foto: Land Rover promo
Foto: Land Rover promo
Foto: Land Rover promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: