Automobili

Nedelja, 04.07.2021.

11:54

PanAmericana: VW Caddy od skoro 40.000 evra FOTO

Volkswagen je predstavio "kros" verziju svog multifunkcionalnog vozila.

Izvor: B92

PanAmericana: VW Caddy od skoro 40.000 evra FOTO
Foto: VW promo

Godinu dana nakon premijere pete generacije modela Caddy, stiže verzija PanAmericana, kao zamena za Caddy Alltrack iz prethodne generacije.

PanAmericana će biti dostupna u putničkoj i teretnoj verziji, dok je pogon na sva 4 točka na raspolaganju kao opcija.
Foto: VW promo
U odnosnu na standardni Caddy, putnička verzija PanAmericane ima nešto drugačiji dizajn branika, kao i zaštitne dodatke na donjim delovima karoserije i lukovima iznad točkova.

Tu su i oznake na spoljašnjosti koje ukazuju da se radi o "kros" verziji, LED svetla, krovne šine i specijalne dvobojne 17-inčne alu felne.
Foto: VW promo
PanAmericanu u unutrašnjosti krasi kožom presvučeni multifunkcionalni volan i pedale od aluminijuma, a od Style paketa naviše standardna je i digitalna instrumenta tabla.

Na centralnoj konzoli nailazimo na 10-inčni ekran multimedijalnog sistema.

VW se pohvalio da je ovaj Caddy dostupan sa čak 19 sistema asistencije vozaču, uključujući Travel Assist tehnologiju polu-autonomne vožnje.
Foto: VW promo
Caddy PanAmericana se može naručiti sa 1.5 TSI benzincem od 114 KS (84 kW) ili sa 2.0 TDI dizelašem u dve opcije - sa 102 KS (75 kW) i 122 KS (90 kW).

Svi ponuđeni motori su povezani sa 6-brzinskim manuelnim menjačem, dok je jači dizelaš dostupan i sa 7-stepenim DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom.
Foto: VW promo
Snaga se standardno šalje na prednje točkove, ali je 2.0 TDI na raspolaganju i sa opcionim 4Motion sistemom pogona na sva 4 točka, za one koji žele da se zapute u avanturu van asfaltiranih puteva.

Volkswagen navodi da je vučni kapacitet teretne verzije 1,5 tona, dok je nosivost do 679 kg.

Nosivost kod putničke varijante iznosi do 525 kg.
Foto: VW promo
VW Caddy PanAmericana već se može naručiti u Nemačkoj po početnoj ceni od 32.207 evra, dok najskuplja varijanta sa TDI motorom i 4Motion pogonom košta čak 38.460 evra.
Foto: VW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: