Otkazan Sajam automobila u Ženevi!

Vlada Švajcarske zabranila je sve javne manifestacije u toj zemlji u kojima učestvuje više od 1.000 ljudi zbog opasnosti od koronavirusa.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.02.2020.

11:45

Otkazan Sajam automobila u Ženevi!
Foto: Geneva Motor Show 2020

Iako su organizatori ženevskog auto-salona u četvrtak saopštili da će se ova manifestacija održati po planu od 3. do 15. marta, novonastale okolnosti i povećanje broja zaraženih koronavirusom uticale su da švajcarske federalne vlasti donesu odluku kojom je praktično zabranjeno održavanje sajma automobila u toj zemlji.

Vlada Švajcarske saopštila je da će zabrana održavanja događaja kojima prisustvuje preko 1.000 osoba trajati najmanje do 15. marta, a upravo u tom periodu je bio planiran Sajam automobila u Ženevi. Inače, organizatori sajma, koji su u sredu održali sastanak u svetlu novih okolnosti kada je reč o širenju epidemije koronavirusa na ovaj deo Evrope, uključujući severnu Italiju, Austriju, Francusku, Nemaćku ali i prvi zabeleženi slučaj obolevanja u Švajcarskoj, u četvrtak su bili za to da se salon održi kako je bilo predviđeno.

Ipak, kasnije tog dana najavljeno je da će odluka biti ponovo razmotrena u petak.

U međuvremenu su se oglasile i vlasti sa zabranom većih skupova, pa su organizatori praktično dovedeni pred svršen čin.
Foto: Newspress
Podsećamo, zbog epidemije koronavirusa već je odložen Sajam automobila u Pekingu, koji trebalo da se održi u aprilu.

Sajam automobila u Ženevi jedna je od najvažnijih i najdugovečnijih svetskih smotri četvorotočkaša, a ove godine je trebalo da se održi po 90. put.

Organizatori su na vanrednoj konferenciji za štampu saopštili da je salon otkazan, a ne odložen, jer iz logističkih i drugih razloga nije moguće da bude održan u nekom drugom terminu ove godine. Učesnici su zamoljeni da do 7. marta demontiraju svoje štandove u izložbenom centru Palekspo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: