Škoda Rapid nastavlja da živi u Rusiji FOTO

Iako je Škoda krajem prošle godine lansirala model Scala kao kompaktni hečbek konkurent Golfu, Focusu i Opelu, njen prethodnik Rapid ipak nije u potpunosti ugašen.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.10.2019.

15:30

Škoda Rapid nastavlja da živi u Rusiji FOTO
Novi Rapid (Foto: Škoda promo)

Ovaj kompaktni porodični automobil dobiće novu generaciju isključivo za rusko tržište. Škoda je otkrila i prve dizajnerske skice novog Rapida čiji će debitovati krajem ove godine.

Moderne linije, oštri farovi i heksagonalna prednja maska neodoljivo podsećaju upravo na Scalu, što i nije iznenađenje.

Ruski mediji spekulišu da će novi Rapid imati na raspolaganju isti 1,6 MPI motor sa 90 i 110 KS koji ima i 150 Nm, te 1,4-litarski TSI sa 125 na vrhu ponude.

Početna cena trenutne verzije je oko 11.180 evra u Rusiji. Ova verzija je nedavno dobila redizajn u Kini i Indiji, promenjeni su prednji i zadnji kraj koji su preuzeli dizajnerske detalje sa Octavie i Superba, ali nije bilo tehnoloških promena.
Redizajnirani Rapid za Indiju i Kinu (Foto: Škoda promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: