Aston Martin otkrio dizajn DBS GT Zagato FOTO

Britanski proizvođač objavio je rendere skupocenog modela DBS GT Zagato koji će biti izrađen u veoma ograničenoj seriji.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.07.2019.

17:00

Aston Martin otkrio dizajn DBS GT Zagato FOTO
Foto: Aston Martin promo

Aston Martin DBS GT Zagato zasnovan je na modelu DBS Superleggera i ujedno je najnoviji automobil ovog proizvođača koji pripada familiji specijalnih verzija nastalih iz saradnje sa Zagatom.

Osim što će biti izrađen u veoma limitiranoj seriji od svega 19 vozila, DBS GT Zagato će moći da se kupi isključivo u paru sa retro Aston Martinom DB4 GT Zagato Continuation (prikazan takođe na ovim renderima), koji je predstavljen u junu.
Foto: Aston Martin promo
Baš kao i DBS GT Zagato, i DB4 GT Zagato Continuation biće napravljen u samo 19 primeraka, a ova dva automobila zajedno koštaju čak 6 miliona funti (oko 6,7 miliona evra). Za pogon je upotrebljen twin-turbo 5.2 litarski V12, pretpostavlja se iste snage kao i kod DBS Superleggera (725 ks).

Proizvodnja Aston Martina DBS GT Zagato startuje 2020, a ovaj automobil do svojih vlasnika će stići u poslednjm kvartalu te godine.
Foto: Aston Martin promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: