Prvi put u javnosti – Porscheov SUV kupe FOTO

Nemački proizvođač premijum sportskih automobila Porsche predstavio je prvi put javnosti svoj prvi model koji spaja SUV i kupe.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2019.

13:00

Prvi put u javnosti – Porscheov SUV kupe FOTO

Porscheov odgovor na BMW X6 i Mercedes GLE Coupe je debitovao u Kini pod oznakom Cayenne Coupe.

Krosoveri Macan i Cayenne su ubedljivo naprodavaniji modeli u Porscheovoj gami, pa nema sumnje da će i kupe verzija biti jednako uspešna.
Dostupan sa četiri ili pet sedišta, Cayenne Coupe raspolaže sa samo dve pogonske verzije.

Osnovni model pokreće šestocilindarski agregat sa 335 KS, a tu je i moćni Turbo paket sa V8 koji razvija 542 KS.
Kasnije se očekuje i već potvrđeni Turbo S E-Hybrid sa elektrifikovanim V8 pozajmljenim iz Panamere sa istom oznakom koji raspolaže sa 680 KS i 850 Nm.

U poređenju sa standardnim Cayenneom, Coupe bi trebalo da omogući snažniji sportski doživljaj putnicima na zanjoj klupi koji će sedeti 30 milimetara niže.
Dodatni "as" u rukavu Porschea je masivni stakleni panoramski krov kao standardni deo opreme, koji uz doplatu može biti zamenjen krovom od ugljenih vlakana.

Cayenne Coupe "stoji" na 22-inčnim felnama, a javni debi je imao u Kini jer je to najveće pojedinačno Porscheovo tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: