Stigla nova Corolla hečbek sa sportskim imidžom (FOTO)

Japanski gigant Toyota predstavila je uoči Salona automobila u Njujorku novu generaciju svog najpopularnijeg modela Corolle.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

14:48

Stigla nova Corolla hečbek sa sportskim imidžom (FOTO)

Najprodavaniji automobil svih vremena doživeo je svoje 12. izdanje koje je izgrađeno na novoj platformi, a posebno ga odlikuju sportskije upravljanje i mnoštvo tehnologije.

Corolla hečbek je "spakovana" za američko tržište i predstavlja skoro identičnu repliku Aurisa, koji će pokušati da osvojio Evropu u ovom segmentu kompaktnih automobila.
Toyota tvrdi da je njen novi hečbek zahvaljujući čvršćoj TNGA platformi i sportski dorađenom vešanju zabavniji za vožnju.

Novac Corolla je niža, šira i duža i pre svega atraktivnija od modela iM koji nasleđuje na tržištu.
Svetslosne grupe su izražajnije, karoserijske linije karakterističnije nego pre, a agresivniji izgled dodatno naglašavaju ugaona štop svetla i zakrivljen zadnji kraj.

Što se tiče pogona, Toyota je odličila da isprati turbo trend pa će se pod haubom naći i 2.0-litarski četvorocilindraš.
Još nema detalja o snazi, performansama i efikasnosti, ali se očekuje da sve bude na višem nivou u odnosu na Corollu iM 2018. koja je imala 137 KS i 170 Nm obrtnog momenta.

Novi motor u novoj Corolli je navodno manji, lakši i rafiniraniji od 1.8-litarskog koji menja.
Što se tiče unutrašnjosti, Toyota nije mnogo iznenadila, tu su njeni prepoznatljivi detalji, a posebno se ističe 8-inčni ekran multimedijalnog sistema koji je podignut visoko na sredini prednje table.

Uključeni u standardni bezbednosni sistemi poput automatskog kočenja u slučaju detekcije pešaka, adaptivni tempomat, upozorenje za napuštanje trake...
Sa modelom za 2019. standardno dolazi i zadnja kamera. Toyota nije saopštila detalje cene ni kada će se nova Corolla zvanično naći na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: