Bivši šef dizajna Škode oblikovaće BMW automobile

Doskorašnji glavni dizajner Škode i čovek koji je oblikovao Bugatti Veyron, Jozef Kabanj, prešao je u BMW posle dugogodišnjeg rada za brendove Volkswagen grupe.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.02.2017.

10:35

Bivši šef dizajna Škode oblikovaće BMW automobile
Jozef Kaban

Nakon nedavnog odlaska Karima Habiba iz BMW-a, Kabanj će se pridružiti timu dizajnera na čijem je čelu Adrijan van Hojdonk.

Jozef Kabanj je karijeru započeo u Volkswagenu, a 2003. prelazi u Audi. Ovaj 44-godišnji Slovak verovatno je najpoznatiji po radu na Bugattiju Veyron.

Poslednjih godina bio je šef dizajna spoljašnjosti Škodinih automobila. Između ostalog, oblikovao je treću generaciju modela Octavia, a odgovoran je i za njen kontroverzni redizajn s kraja 2016.

Dolazak Kabanja u BMW nije jedina promena u timu dizajnera ovog brenda, s obzirom da će Domagoj Duke, koji je bio zadužen za izgled elektrifikovanih modela i3 i i8, od sada kreirati BMW-ova "mejnstrim" vozila, kao i automobile sportskog "M" odeljenje.

Podsećamo, Karim Habib bivši glavni dizajner BMW-a, neočekivano je napustio tu kompaniju krajem januara.
Bugatti Veyron
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: