Električni Golf sada prelazi 50% više km nego ranije

Redizajn Golfa sedme generacije obuhvatio je i verziju na struju koja je osim stilskih unapređenja dobila bateriju većeg kapaciteta, što je značajno produžilo autonomiju u vožnji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2016.

13:02

Električni Golf sada prelazi 50% više km nego ranije

Volkswagen je nedavno predstavio restilizovanu verziju aktuelne, sedme generacije svog najtraženijeg modela.

Tom prilikom, nemački proizvođač objavio je tehničke detalje standardne verzije, a izostale su informacije o e-Golfu na struju, koje su ostavljene za auto-salon u Los Anđelesu, a iz Volkswagena je na toj manifestaciji saopšteno da će e-Golf od sada imati pogonsku bateriju kapaciteta 35,8 kWh, umesto prethodne od 24,2 kWh.

Zahvaljujući ovom poboljšanju, budući vlasnici e-Golfa će sa punim baterijama moći da pređu 200 km, što je skoro 50 odsto više kilometara nego ranije.
Kako bi dodatno pomogao vlasnicima ovog automobila, Volkswagen je u opremu e-Golfa uvrstio 7,2 kilovatni punjač, koji omogućava da električni hečbek u potpunosti napuni pogonske baterije za nešto manje od 6 sati, kada se koristi standardni strujni priključak.

Onima koji su spremni da izdvoje više novca, VW u paketu opreme SEL Premium nudi kompatibilnost sa brzim punjačima, koji su dostupni u mnogim zemljama, zahvaljujući čemu je moguće dopuniti baterije do 80% kapaciteta u roku od sat vremena. Ova opcija se nudi i u standardno opremljenom e-Golfu, ali uz doplatu.
VW je novi e-Golf opremio i brojnim bezbednosnim sistemima asistencije, uključujući upozorenje na mogući frontalni sudar sa funkcijom automatskog kočenja, adaptivni tempomat, uočavanje i upozorenje na pojavu pešaka, sistem za nadgledanje mrtvog ugla, asistenciju za održavanje vozila u okvirima vozne trake, sistem pomoći pri parkiranju...
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: