Lexus više nije najpouzdanija automobilska marka – na tronu ga smenio korejski brend

Američki J.D. Power objavio je najnoviju rang listu pouzdanosti automobilskih proizvođača.

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Utorak, 18.02.2020.

09:40

Lexus više nije najpouzdanija automobilska marka – na tronu ga smenio korejski brend
Foto: Genesis promo

Sa trona najpouzdanijih brendova svrgnut je japanski Lexus, a na prvom mestu zamenila ga je jedna od najmlađih automobilskih marki - korejski Genesis.

Ljubitelji Lexusa ipak nemaju razloga za briGu, jer je njima omiljena marka i dalje u samom vrhu. Zauzima drugo mesto u najnovijoj studiji koju je objavio J.D. Power.

U istraživanju poznatom pod nazivom "Vehicle Dependability Study", Lexus je drugi i to sa ravno 100 prijavljenih problema na 100 automobila. Prvoplasirani Genesis, korejski premijum brend nastao na krilima koncerna Hyundai Kia, ima tek 89 prijavljenih problema na 100 automobila - manje od bilo koje druge marke na američkom tržištu.
Foto: Lexus promo
Genesisu je ovo bio debi u studiji koja se sprovodi već 31 godinu i odmah je osvojio sam vrh. Podsećamo, studija obuhvata američko tržište, i to automobile stare do tri godine.

Na trećem mestu je, verovali ili ne, Buick sa 103 PP (prijavljenih problema), a tek onda dolazi Porsche, marka koja je u brojnim studijama zadovoljstva kupaca i kvaliteta u samom vrhu. Top-5 zaokružuje Toyota sa 113 PP.

A najgori?

Foto: J.D. Power
Red je da spomenemo i ko su ovogodišnji "fenjeraši".

Industrijski prosek je 134 PP, a ispod proseka našla su se i takva imena kao što su Audi, Mercedes, Volvo i Honda. Na samom dnu liste su Jaguar, Chrysler i Land Rover sa 186, 214 i 220 PP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: