Toyota RAV4 dobija plug-in hibridnu verziju

Japanski proizvođač predstaviće u novembru novi hibridni RAV4 čije će baterije moći da se pune i putem strujnog priključka, a ne samo radom benzinskog motora kao što je to slučaj sa sadašnjom hibridnom verzijom ovog automobila.

Izvor: B92

Petak, 11.10.2019.

13:00

Toyota RAV4 dobija plug-in hibridnu verziju
RAV4 Plug-in Hybrid (Foto: Toyota promo)

Toyota je najavila da će RAV4 Plug-in Hybrid imati premijeru 20. novembra, na Sajmu automobila u Los Anđelesu. Kompanija nije iznela mnogo detalja o ovom vozilu, ali je saopštila da je reč o "najsnažnijoj verziji Toyote RAV4 do sada".

Očekuje se da će se u osnovi hibridnog pogonskog sistema naći 4-cilindarski 2.5-litarski benzinac sa 178 ks (131 kW) i 220 Nm, koji pokreće i klasični RAV4 Hybrid.

Podsećamo, trenutno najsnažniji RAV4 Hybrid raspolaže ukupno sa 222 konjske snage, a pored 2.5 l benzinca pogone ga i dva elektromotora.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid trebalo bi da ima autonomiju u vožnji na struju oko 50 km, zahvaljujući pogonskim baterijama većeg kapaciteta od onih u običnom hibridu.

Japanski proizvođač objavio je i prvu fotografiju ovog vozila koja otkriva manje stilske promene na prednjoj maski u odnosu na druge verzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: