"Hej, ti, u tom autu! Još uvek nije kasno za Lexus"

Do sada smo mogli da vidimo brojne reklame u kojima automobilske kompanije "prozivaju" konkurenciju. Lexus je u kampanji za novi krosover NX otišao korak dalje - u budućnost.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

11:31

Default images

Japanski proizvođač luksuznih automobila, u saradnji sa firnom M&C Saatchi, pokrenuo je u Australiji marketinšku kampanju u kojoj poziva vozače drugih marki i modela da svoje vozilo zamene za Lexus NX.

I ranije su se kompanije u borbi za kupce služile sličnim sredstvima, međutim, Lexusov pristup je krajnje neuobičajen i inovativan. Reč je o personalizovanim porukama upućenim vozačima, koje se pojavljuju na "pametnim" bilbordima iznad prometnih saobraćajnica širom Australije.

Ovi bilbordi mogu da prepoznaju model i boju automobila koji se približava a zatim se na bilbordu ispisuje poruka upućena samo vozaču koji se nalazi u identifikovanom automobilu.

Donedavno, ovakve personalizovane bilborde viđali smo u SF filmovima, kao što je Spilbergov "Suvišni izveštaj" (Minority Report), gde je upravo Lexus bio jedan od brendova koji se reklamira na taj način:



Izvor: marketingmagazine.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: