Najpopularnije boje automobila u 2019.

Iako je izbor gotovo beskonačan, jedna boja se izdvojila kao posebno popularna prošle godine.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr, Top Gear

Sreda, 22.01.2020.

11:40

Najpopularnije boje automobila u 2019.
Foto: B92/NÆ

Prema podacima proizvođača i prodavaca automobila, napravljena je lista najtraženijih boja automobila u 2019. godini na britanskom tržištu. Pokazalo se da je na vrhu ostala boja koja je i prethodne godine bila najpopularnija, piše TopGear.

Naime, već drugu godinu zaredom u Velikoj Britaniji najprodavaniji su automobili sive boje. Čak četvrtina prodatih vozila bila je ove boje.

Crna i bela zauzele su drugo i treće mesto, a čak 60 odsto automobila prodato je u ove tri boje koje su prve na listi.

Na četvrtoj poziciji našli su se automobili plave boje.

Ipak, za to što dominiraju monohromatske boje nisu krivi samo kupci, nego i proizvođači automobila, koji često ne daju mnogo izbora. Na primer, BMW Serije 7 dostupan je u 12 nijsansi, od kojih su čak devet varijacije bele, sive i crne.

Žuta boja se prošle godine popela na 10. mesto, na kojem je zamenila bež, a prodaja automobila tirkizne boje skočila je za 29,3 odsto. Crvena, narandžasta i zelena i dalje su među 10 najtraženijih boja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: