Najmanji opoziv na svetu: Rolls Royce povlači 1 auto

Nije novost da i proizvođači najluksuznijih i najskupljih automobila ponekad naprave grešku. Tako je Rolls Royce saopštio da je otkrio mogući problem na svom modelu Ghost, a kuriozitet je da će zbog toga na vanredni servis povući samo jedan primerak ovog vozila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2015.

11:43

Default images

Navikli smo da čitamo o masovnim, višemilionskim opozivima automobila pojedinih proizvođača zbog fabričkih grešaka i serijskih kvarova.

Međutim, ovog puta svedoci smo sasvim drugačijeg rekorda - Rolls Royce je objavio da će sa tržišta SAD povući jedan jedini Ghost, zbog problema sa prednjim bočnim vazdušnim jastucima.

S obzirom da ova kompanija izrađuje relativno mali broj automobila (4.063 jedinice u 2014.), lako je utvrđeno da je u pitanju vozilo proizvedeno 23. januara 2014. godine.
Rolls-Royce Ghost
Rolls Royce je saopštio da postoji mogućnost da prednji vazdušni jastuci na ovom primerku "ne pružaju očekivani nivo zaštite putnika u slučaju bočnog sudara" i da zbog toga postoji rizik od povrede vozača i suvozača.

Kako bi otklonio potencijalni problem, Rolls Royce će pozvati vlasnika spornog vozila i besplatno zameniti oba bočna vazdušna jastuka, a bilo bi interesantno videti koji zamenski automobil će klijent dobiti dok je njegov Ghost na servisiranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: