Za oštećeno vozilo u Hrvatskoj, naplata štete u Srbiji

Građani Srbije koji putujući kroz Hrvatsku dožive saobraćajnu nezgodu, kao i građani Hrvatske koji oštete vozilo u Srbiji, ubuduće će moći da naplate osiguranje u svojoj zemlji i gradu u kojem žive, umesto u državi u kojoj se nesreća dogodila.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 19.04.2015.

10:39

Default images

Foto: flickr/regan76

To je suština Sporazuma o zaštiti posetilaca, koji su potpisali generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije, Vlasan Manić, i direktor Hrvatske udruge osiguravača, Hrvoje Pauković.

"Sporazum omogućava da, iako ste imali nezgodu, nastavite svoje poslovne planove, ili turističku posetu, a da štetu naplatitite tek kad se vratite u svoj grad", rekao je Manić na potpisivanju sporazuma. On je dodao da to nije pogodnost za one kojima je vozilo totalno uništeno, već za one kojima je vozilo oštećeno, ali i dalje u voznom stanju.

Pauković je izjavio da su se dva udruženja osiguravača dogovorila da, kad se tako nešto dogodi, u najkraćem roku prikupe podatke i dostave ih zemlji partneru. Oštećena strana će, naveo je on, naplatiti štetu od svoje matične osiguravajuće kuće u svom gradu.

"Ako se desi nezgoda na teritoriji Srbije u kojoj je umešan Hrvatski građanin, on može mirno da produži na odmor ili da obavlja poslove, a kada se vrati kući može da ostvari svoja prava kada je reč o naplati štete od osiguranja", rekao je Pauković.

Udruženje osiguravača Srbije planira da do kraja godine sličan sporazum potpiše i sa Slovenijom.

Manić je podsetio da je Srbija do sada potpisnica takvih sporazuma sa Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Turskom i Grčkom.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: