Nova Opel Astra stigla u Srbiju

Nova Astra, koja predstavlja jedanaestu generaciju Opelovih modela u "C" segmentu u utorak je imala zvaničnu srpsku premijeru u beogradskom hotelu Radisson Blu Old Mill. Početna cena na našem tržištu iznosi 13.820 evra, koliko košta verzija sa 1.4 litarskim benzinskim motorom sa 100 ks i paketom Selection.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2015.

09:46

Default images
Foto: Opel

Nakon iznenađujuće pretpremijere, koja je održana u Beogradu početkom septembra, uoči sajma automobila u Frankfurtu, Astra K stigla je zvanično i na naše tržište.

Novi model baziran je na potpuno novoj mehaničkoj platformi, zahvaljujući kojoj automobil ima manju masu od prethodnika. Za pogon se koriste motori iz nove generacije pogonskih agregata a kupcima su dostupne komponente i sistemi karakteristični za automobile iz viših segmenata.

Više detalja o novoj Astri možete saznati u posebnom tekstu, a utiske iz prve vožnje možete pročitati u reportaži sa evropske prezentacije ovog modela koja je održana u Austriji i Slovačkoj.
Foto: Opel
Trenutno, najjeftinija Opel Astra u Srbiji košta13.820 evra. Reč je o hečbeku sa 5 vrata, pogonjenim 1.4 litarskim atmosferskim benzinskim motorom koji raspolaže sa 100 ks i razvija maksimalni obrtni moment od 130 Nm.

Kod ove verzije snaga se na prednje točkove prenosi putem petobrzinskog manuelnog menjača.

Opel navodi da paket Selection između ostalog sadrži prednje, bočne i zavesaste vazdušne jastuke, volan podesiv po visini i dubini, fabrički audio uređaj 300BT sa USB priključkom i Bluetoth konekcijom, elektropodizače prednjih prozora, elektroposedive retrovizore sa grejačima, isofix priključak na zadnjem sedištu, manuelni klima uređaj...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: