Kongo: Broj potvrđenih slučajeva ebole popeo se na 30

Ministarstvo zdravlja Konga saopštilo je danas da je broj potvrđenih slučajeva ebole dostigao 30.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

14:04

Kongo: Broj potvrđenih slučajeva ebole popeo se na 30
Ilustracija: Getty Images

Među njima je i osam osoba koje su preminule u tri zahvaćene zdravstvene zone u jednoj provinciji.

Saopštenje Ministarstva usledilo je nakon što su nadzorni timovi u Kinšasi, prestonici Konga, raspoređeni duž reke Kongo kako bi nadgledali ljude koji tamo dolaze, prenosi AP.

Predstavnik Konga u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji Alarangar Jakuide rekao je da su zdravstvene brigade postavljene na različitim tačkama ulaska u Kinšasu i drugim gradovima, kao deo preventivnih mera.

Upozorio je da treba da se prekine sa širenjem netačnih glasina o slučajevima zaraženih ebolom, navodeći da nijedan nije potvrdjen u prestonici.

Ministarstvo navodi da je do četvrtka ukupno zabeleženo 58 slučajeva hemoragijske groznice, od kojih je 30 potvrđenih slučajeva ebole, 14 verovatnih slučajeva i 14 slučajeva za koje se još sumnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: