Opština Šid se uključila u program "Moja prva plata"

Potpisan je trojni ugovor između Nacionalne službe za zapošljavanje, Opštine Šid, kao poslodavca i osam kandidata koji su u okviru programa "Moja prva plata" odabrali da u okviru Opštinske uprave stiču svoje prvo radno iskustvo.

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2022.

08:03

Opština Šid se uključila u program
Foto: Shutterstock/Cat Box

Ugovori su potpisani i između Nacionalne službe za zapošljavanje, Predškolske ustanove "Jelica Stanivuković Šilja" i pet strukovnih vaspitača, piše Sremskomitrovački portal.

Predsednik opštine Zoran Semenović, poželeo je dobrodošlicu novim saradnicima i mnogo sreće u daljem radu, uveren da će u okviru lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Šid, steći znanja, veštine i kompetencije za budući samostalan rad i dalje usavršavanje.

Program "Moja prva plata" sprovodi se kako bi se podstaklo zapošljavanje mladih, srednjeg i visokog obrazovanja, do navršenih 30 godina, bez radnog iskustva, pružajući im šansu za veću konkurentnost na tržištu rada. Značaj programa ogleda se i u pružanju podrške privredi kada je reč o rešavanju problema sa nedostatkom kadrova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: