Poznato kada će biti moguće produženje piste na niškom aerodromu

Samo tokom juna meseca kroz Aerodrom "Konstantin Veliki" prošla su 374 aviona, a prevezeno je 42.946 putnika, u prvoj polovini godine ukupno 207.530, što je za trećinu više nego u istom period lane.

Izvor: B92

Nedelja, 09.07.2023.

09:28

Poznato kada će biti moguće produženje piste na niškom aerodromu
Foto: Nixy Jungle / Shutterstock.com

Minulih godina bilo je priče o produženju piste, međutim kako direktor aerodroma "Konstantin Veliki", Dušan Knežević navodi u ovom trenutku ta mogućnost ne postoji zato što je na kraju poletne staze pruga. Dok se ne izmesti pruga, nema prošitenja poletno-sletne staze, piše TV Zona plus.

Izgradnja nove terminalne zgrade na niškom aerodromu u završnoj je fazi, a "Konstantin Veliki" će po završetku radova moći da opslužuje mnogo više putnika – pa i milion i po godišnje.

Novi deo zgrade planiran je za odlazeće putnike, sa deset ček in šaltera i četiri izlaza.

"Nova terminalna zgrada imaće kapacitet da na godišnjem nivou primi milion i po putnika. U periodu od deset godina očekujemo da dostignemo taj broj. Svakako putnici koji budu koristili u terminalnu zgradu biće savremena terminalna zgrada koja se može videti na ostalim aerodromima u Evropi", rekao je Knežević.

U ovoj terminalnoj zgradi planirani su kafeterija, bjuti fri šop, restorani, parfimerije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: