Beograd - Servisne informacije - B92 Lokal

Park od sedam hiljada kvadrata u Zemunu - kako teku radovi?

Radove na izgradnji parka površine od sedam hiljada kvadrata u Ulici Justina Popovića, naselje Altina, 9. aprila obišli su zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Zemun Sava Mišković i urednica Zemunskih novina Sonja Jočinac i tom prilikom su se uverili da radovi teku po planu.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Depositphotos/Rachwal
Foto: Depositphotos/Rachwal

Park je projektovan kao prostor ograđen metalnom ogradom koji je bezbedan za sve korisnike i u svim vremenskim uslovima. Poseban akcenat dat je na javno osvetljenje, ''prozračnost'' i otvorenost prostora bez zaklanjanja parkovskih aktivnosti. Popločani delovi parka su od materijala koji nisu klizavi.

Moderan parkovski kompleks će imati igraonice, teretanu za rekreaciju odraslih, prostor za fitnes i društvene igre, zelenilo, pešačke staze, klupe, natkrivene setove za odmor, javnu česmu i fontanu u centralnom delu.

Projektovan je kao površina sa pripadajućom infrastrukturom – vodovod, kanalizacija, javna rasveta i sistem za zalivanje i pranje. Posebno se vodi računa o nesmetanom kretanju i pristupu osobama sa invaliditetom i starijim osobama, kao i o bezbednosti dece u okviru parkovskog kompleksa.

Projekat za uređene nove zelene oaze u naselju Altina pokrenula je Gradska opština Zemun, a u cilju urbanizacije ovog naselja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 71 idi na stranu