Do Banovog brda novim vijaduktom MAPA

JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda traži projektante za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju nadvožnjaka u Kirovljevoj ulici, a vrednost nabavke procenjena je na 32 miliona dinara, bez PDV-a.

Izvor: B92

Petak, 09.06.2023.

08:22

Do Banovog brda novim vijaduktom MAPA
Foto: Shutterstock/MakDill

Na ovoj lokaciji već postoji nadvožnjak koji je u lošem stanju i preko kojeg se odvija samo laki putnički saobraćaj, navodi eKapija.

Autobuski i teretni saobraćaj, koji se kreće prema Banovom brdu se usmerava na petlju Hipodrom, što izaziva dodatno usporenje saobraćaja u smeru ka Banovom brdu i Rakovici. Postojeća konstrukcija nadvožnjaka biće srušena, s obzirom na to da je, kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, ugrožena njena stabilnost.

Osim izgradnje novog nadvožnjaka neophodna je rekonstrukcija i proširenje postojećih pristupnih saobraćajnica.

Novoprojektovani nadvožnjak se projektuje kao dvosmerna saobraćajnica sa ulivnom i izlivnom rampom u Radničkoj ulici. Da bi se ostvario zadovoljavajući tok saobraćaja i bezbedno ulivanje i izlivanje saobraćaja preko novoprojektovanih rampi, predviđena je i rekonstrukcija saobraćajnice od buduće stanice metroa u Radničkoj ulici, do raskrsnice Savske magistrale sa ulicom Svetolika Lazarevića Laze.

U okviru obuhvata tehnike dokumentacije je i rekonstrukcija i proširenje postojeće saobraćajnice u Kirovljevoj ulici, Visokoj i Paštrovićevoj. Sve tri saobraćajnice se projektuju tako da se preko njih odvija dvosmerni saobraćaj sa po jednom saobraćajnom trakom po smeru.

Izgradnja nove mostovske konstrukcije - nadvožnjaka - iznad Radničke ulice u produžetku Kirovljeve se sprovodi po PDR za Prostorno kulturno-istorijsku celinu Topčider I Faza - Radnička ulica, Opština Čukarica.

- Gradnjom nadvožnjaka ostvariće se brži i kvalitetniji tok saobraćaja i duž Savske magistrale, u predmetnoj zoni se planira ukidanje svih levih skretanja. Savska magistrala je jedana od saobraćajnica kojim se naselja uz desnu obalu Save povezuju sa centralnim gradskim pdručjem - piše u dokumentaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: