Vučić otkrio koje će sve opštine povezati metro: "Ljudima će značiti, povećaće se vrednost nekretnina"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da će prva linija metroa povezivati pet opština u Beogradu. Naveo je da je u planu i da se paralelno gradi druga linija metroa uz očekivanje da obe budu gotove do 2030. godine.

Izvor: Tanjug, B92.net

Ponedeljak, 01.02.2021.

16:21

Vučić otkrio koje će sve opštine povezati metro:
Foto: Printskrin/buducnostsrbijeav

Vučić očekuje da se radovi na prvoj liniji (Makiš - Mirijevo) završe do 2027-2028 godine, a na obe linije da radovi budu gotovi do 2030. godine.

"Paralelno sa prvom, mislimo da radimo drugu liniju (Mirijevo - Zemun) , a u planu imamo i treću liniju od bloka 72,71, preko centra Novog Beograda da spajamo sa centrom Beograda", rekao je on.

Prema njegovim rečima prva linija će povezivati pet opština od najudaljenijih delova Zvezdare, preko Palilule do Čukarice.

Svim ljudima koji tamo žive, kaže, ovo će mnogo značiti jer će ih povezivati sa centrom i povećavati vrednost njihovih nekretnine.

Paralelno sa tim, dodaje, radiće se druga linija od Mirijeva, preko Slavije i Beograda na vodi preko mosta a Savi do stadiona u Zemunu.

Prema njegovim rečima, ima 6 rešenja za vozove za metro, a Beograđani će imati prilike da biraju koji im se više sviđa.

"Treba od šest da se izaberu tri kako treba da izgledaju vozovi za metro. Tako da će Beograđani sami da biraju, to jest glasaće kakve vozove hoće da vide u metrou", naveo je Vučić.

Ističe da bi bio veliki uspeh kada bi obe linije metroa bile završene do 2030. godine i da bi onda Beograd postao pravi centar regiona i tog dela Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: