Tonu zbog rupe pored zgrade: Stanari zabrinuti

Stanari zgrade u Ulici Marka Todorovića 7, već tri godine strepe za svoje domove. Zgrada u kojoj žive tone zbog rupe koja je iskopana za temelj stambenog objekta, koji nikada nije izgrađen, a nalazi se tik pored njih.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.08.2021.

09:45

Tonu zbog rupe pored zgrade: Stanari zabrinuti
Ilustracija: Depositphotos/forestpath

Pod i zid počeli su da se odvajaju u stanu u prizemlju, a kako vreme odmiče strahuju i stanari viših spratova. Iako stanari i upravnik ove stambene zajednice tvrde da su se obraćali GO Zvezdara, u ovoj opštini kažu da nisu dobili prijavu.

Zgrada u Ulici Marka Todorovića izgrađena je pre 13 godina, pored nje pre četiri godine iskopana je rupa, a nakon godinu dana stanari su primetili prve promene u svojim stanovima.

Kako su ispričali, rupa je bila udaljena nekoliko metara, ali se svake godine zemljište odranja i sve je bliže njihovoj višespratnici, prenose Novosti.

"Stanujem na strani zgrade koja je blizu rupe, ali sam na poslednjem spratu. Još nisam primetio pukotine, ali znam da su se komšinici u prizemlju odvojili pod i zid nekih šest centimetara. Strahujemo da ako se ovde nešto ne uradi i ako prođe još jedna zima ili bude jačih kiša, i nama na višim spratovima će popucati zidovi", objašnjava jedan od stanara.

Prema rečima profesionalnog upravnika Srđana Narančića, sa spoljašnje strane zgrade nalaze se i instalacije za gas, pa ih brine šta će se desiti ako se oštete ove cevi.

"Stanari su se obraćali nadležnima, ali su dobijali odgovor da nemaju upravnika, onda su angažovali mene i opet ništa nismo rešili", kaže Narančić.

S obzirom na to da niko neće da se pozabavi ovim problemom, na poslednjem sastanku dogovorili su se da u narednom periodu pokrenu krivičnu prijavu protiv vlasnika parcele, dodaje on.

Iz GO Zvezdara rekli da niko nije prijavio ovo gradilište i da se nisu žalili stanari ove, ali ni okolnih ulica.

"Građevinski radovi na parceli, što se odnosi na čišćenje i iskop, u delatnosti su Gradske građevinske inspekcije, a oni obavljaju i inspekcijski nadzor", kažu u ovoj beogradskoj opštini.

Dodaju da nije poznato ko je vlasnik parcele i da li ima dozvolu za radove, a to je nadležnost Gradske građevinske inspekcije.

Izliva se i kanalizacija

Osim što tone zgrada, počela je da se izliva i kanalizacija iz šahte, koja se nalazi pored zgrade, ispričao je upravnik Narančić i dodaje da je ovo još jedna od "nuspojava" odranjanja terena.

"I to izlivanje je povezano sa širenjem rupe, što više dolazi do sleganja terena na parceli pored, stvara se i kontrapad i izlivaju se fekalije", kaže Narančić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: