Ljubimac na B92.net

Svetski mediji pišu o Srbinu koji pomaže psima

Kada je Mica zbog povrede kičme postala invalid, Beograđanin Dragan Dimitrijević došao je na zamisao da svom psu omogući da se opet kreće tako što će napraviti minijaturna kolica.

Podeli

Dragan Dimitrijević, mašinski inženjer i programer, svoju ideju je sproveo u delo pomoću plastičnih cevi, malih točkova i starih kaiševa.

Mica se za tren oka ponovo našla u parku, srećnija nego ikada.

Nije prošlo mnogo pre nego što se priča raširila gradom i Dragan je počeo da dobija mnoštvo poziva od vlasnika koji su imali isti problem. Uskoro je počeo da se bavi izradom kolica po porudžbini.

Kolica koja Dragan pravi za mnoge su jedini način da pomognu svojim ljubimcima. Za nešto više od tri godine Dragan je izradio preko 30 različitih modela. Oni su namenjeni ljudima sa plićim džepom, a osim mešanaca, danas ih vuku najrazličitije rase pasa – pekinezeri, vučjaci, pudlice, jazavičari...

“Slab sam na pse. Ova kolica nisu lek, ali omogućavaju psima da ponovo trče, njuškaju i imaju koliko-toliko normalan život”, kaže Dimitrijević.

Psi

Da li je zaista zdravo da ljubimo pse i oni nas?

Verovatno većina vlasnika to radi. Kada dođemo kući posle dugog napornog dana, a tamo nas dočeka ljubimac mašući repom, sagnemo se, poljubimo ga u glavu i dozvolimo mu da nas lizne po licu. Ali da li je zaista zdravo i higijenski ljubiti se s psom?

Psi četvrtak 19.03. 19:40 Komentara: 45

Kada učenik nadmaši učitelja (VIDEO)

Svesni smo da nas ljubimci ponekad oponašaju i to nam uvek bude zabavno. Kada klimnu glavom kao čovek, kada legnu na krevet u isto vreme kao i mi, ili urade bilo šta što su prethodno videli od vlasnika. Ipak, u oponašanju nas nekada i nadmaše! Kako učenik može da nadmaši učitelja pokazaće vam pas na ovom snimku.

Psi nedelja 15.03. 22:25 Komentara: 2
strana 1 od 9 idi na stranu