Ljubimac na B92.net

Svetski mediji pišu o Srbinu koji pomaže psima

Kada je Mica zbog povrede kičme postala invalid, Beograđanin Dragan Dimitrijević došao je na zamisao da svom psu omogući da se opet kreće tako što će napraviti minijaturna kolica.

Podeli

Dragan Dimitrijević, mašinski inženjer i programer, svoju ideju je sproveo u delo pomoću plastičnih cevi, malih točkova i starih kaiševa.

Mica se za tren oka ponovo našla u parku, srećnija nego ikada.

Nije prošlo mnogo pre nego što se priča raširila gradom i Dragan je počeo da dobija mnoštvo poziva od vlasnika koji su imali isti problem. Uskoro je počeo da se bavi izradom kolica po porudžbini.

Kolica koja Dragan pravi za mnoge su jedini način da pomognu svojim ljubimcima. Za nešto više od tri godine Dragan je izradio preko 30 različitih modela. Oni su namenjeni ljudima sa plićim džepom, a osim mešanaca, danas ih vuku najrazličitije rase pasa – pekinezeri, vučjaci, pudlice, jazavičari...

“Slab sam na pse. Ova kolica nisu lek, ali omogućavaju psima da ponovo trče, njuškaju i imaju koliko-toliko normalan život”, kaže Dimitrijević.

Psi

Praznici mnogim psima ne donose radost...

Božićni i novogodišnji praznici su na Zapadu vreme kada ljudi često na poklon članovima porodice, prijateljima ili partneru poklone psa. Kod nas su Nova godina i rođendani nešto poznatiji po ovakvoj praksi.

Psi subota 9.12. 08:44 Komentara: 0

Da li je vašim kucama neophodna zimska garderoba?

Stigli su nam hladni dani i mnogi vlasnici (naročito oni novopečeni ili s malo iskustva) pitaju se da li je njihovom mezimcu hladno i da li mu je potreban džemper ili jakna prilikom izlaska napolje. Ukoliko tokom hladnijih dana primetite da vaš pas ne želi napolje ili da već nakon nekoliko minuta u šetnji želi kući - to je siguran znak da mu je hladno i da su mu potrebni džemper ili jakna.

Psi utorak 5.12. 21:25 Komentara: 25

Kako da pružite najbolju brigu svom psu senioru?

Kao i kod ljudi, s godinama je i zdravlju pasa potrebno posvetiti više pažnje, jer se njihove potrebe menjaju, zdravlje narušava, a telo slabi. Vlasnicima će njihovi mezimci uvek biti kao prvog dana, kada su kao štenci u naručju stigli u dom.

Psi utorak 5.12. 08:40 Komentara: 2
strana 1 od 157 idi na stranu