Beo zoo vrt dobio mladunče zebre

Vrt na Kalemegdanu u oktobru dobio je nekoliko prinova, među kojima je poslednje mladunče zebre. Prethodno se oždrebila i gazela.

Izvor: Izvor: novosti.rs, M. L. J.

Četvrtak, 31.10.2013.

15:12

Default images

Umesto da čekaju zimske hladnije dane, u "Vrtu dobre nade" u Beogradu afričke životinje kao da slave - proleće. Naime, ovog meseca beogradski zoo vrt dobio je nekoliko prinova, među kojima je poslednje mladunče zebre. Pre toga, oždrebila se i gazela, a karakteristično za obe životinje jeste da donose mladunce na svet na proleće, koje upravo i cveta na južnom kontinentu.

Zebra se rodila pre sedam dana u Beo zoo vrtu, a dobila je ime Seka. Već posle pola sata nakon što je rođena, stala je na noge i počela da prati majku.

- U našem zoo vrtu imamo, zajedno sa ovom prinovom, ukupno četiri zebre, s tim što su "stari" stanovnici jedan mužjak i dve ženke - kažu iz beogradskog "Vrta dobre nade". - Smeštene su pored tapira, žirafa, nojeva, antilopa. Tokom zime vole da budu na toplom, pa se nalaze u boksevima u pećini, ali ih posetioci u svakom trenutku mogu videti.

Ove životinje bliski su srodnici konja i magarca, a svoje mlade nose godinu dana. Tokom ovog perioda, potrebna im je posebna nega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: