NBS vratila digitalizovana izdanja Politike, koja je prethodno povukla sa sajta

Narodna biblioteka Srbije vratila je digitalizovana izdanja lista "Politika" od 1904. do 1941. godine, koja su prethodno ukolnjena sa sajta NBS na zahtev kuće "Politika novine i magazini", saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2019.

12:15

NBS vratila digitalizovana izdanja Politike, koja je prethodno povukla sa sajta
Ilustracija / Foto: Depositphoto/sorokopud

U pismu upućenom direktorki PNM-a Miri Glišić Simić koje je potpisao upravnik NBS Laslo Blašković stoji da njen usmeni zahtev od 21. februara "nema pravni osnov".

Kako navodi UNS, Narodna biblioteka je u pismu upućenom Miri Glišić Simić navela da zahtev da Biblioteka ukine uslugu skeniranja i fotokopiranja članaka iz lista "Politika" za svoje korisnike, kao i da se sa digitalne biblioteke ukloni obaveštenje da je digitalna 'Politika' uklonjena na njen zahtev predstavlja "grubo mešanje u unutrašnja pitanja NBS-a".

Udruženje novinara Srbije saopštilo je u ponedeljak da su digitalizovana izdanja lista "Politika" za period od 1904. do 1941. godine povučena sa sajta Narodne biblioteke Srbije i da na sajtu stoji da je to učinjeno na zahtev kuće "Politika novine i magazini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: