Holivudski superheroj iz Srbije govori o glumi, Dedpulu i Americi

Pričali smo sa srpskim glumcem o Dedpulu, stripovima, Americi i dečačkom snu koji mu se ostvario.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.09.2018.

17:05

Holivudski superheroj iz Srbije govori o glumi, Dedpulu i Americi
Foto: Gettyimages

Ma koliko voleli fikciju ili ne, svako od nas ima nekog svog superheroja. Neko je sam sebi superheroj, a neki superheroji su nam zajednički. Stefana Kapičića zavoleli smo čim se pojavio na filmskom platnu i iako nije odmah glumio superheroja, izgledao je kao jedan. Visok, crn, sa šeširom, mističnog pogleda u zanimljivim rokerskim odevnim kombinacijama, brzo je postao zapažen i omiljen, a potajno se od njega očekivalo i čudo. Nakon 2008. godine, kada je dobio jednu od glavnih uloga u filmu „Čarlston za Ognjenku“ i sporednu ulogu u seriji „Vratiće se rode“, on započinje inostranu karijeru i to ulogom u filmu „Braća Blum“ („The brothers Bloom“) u kome je glumio nemačkog vlasnika bara. Zatim slede epizodne uloge u serijama „The unit“ i „Broj3vi“ („Numb3rs“). Uloge su se nizale, 2010. godine je dobio gostujuću ulogu u popularnoj seriji „24“ i igrao je rame uz rame sa Kiferom Saderlendom. A onda, 2016. godine Stefan dobija ulogu Kolosusa u filmu Dedpul i tu kreće ostvarenje njegovog dečačkog sna.

Za dečaka koji, šuška se, ima kolekciju od više desetina hiljada stipova, i velikog zaljubljenika u gik kulturu, uloga superheroja znači mnogo, a i za nas koji u njih verujemo. Njegova supermoć je pored mogućnosti da ostvari san i to što je iz Srbije otišao u Sjedninjene Američke Države i načinio veliki uspeh i to bez raskošnog plašta, sa oružjem u vidu talenta, upornosti, sreće i posvećenosti. Ukoro ćemo ga gledati i u čuvenoj seriji "Better call Saul" u ulozi Kaspera.

On danas živi i radi u Los Anđelesu, a mi smo pričali sa njim o Dedpulu, stripovima, igricama, Americi i snovima koji se ostvaraju.

Nastavak teksta pročitajte na vice.com/rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: